Wat is de OUXI V20 fatbike en wat zijn de voordelen?

Ouxi v20 fatbike

Heb je besloten om voor een fatbike te kiezen? Als je op onderzoek uitgaat, dan kom je er al snel achter dat je veel keuze hebt. Fatbikes zijn er in verschillende kleuren, stijlen en er zit zelfs verschil in de prijsklassen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen fatbike kunt vinden die niet bij je past. Het is je misschien al opgevallen dat er veel modellen zijn. Eén daarvan is de OUXI V20 fatbike. Wat zijn hier precies de voordelen van en hoe ziet deze fatbike eruit? Meer hierover kun je lezen in dit artikel.

Wat valt er allemaal te ontdekken aan de OUXI V20 fatbike?

De meeste elektrische fietsen lijken op elkaar. Maar met een fatbike heb je toch iets unieks in handen. Hoewel de fietsen elektrische trapondersteuning hebben en bijna hetzelfde werken als andere fietsen, zijn er wel wat verschillen te ontdekken.

Zo ziet de OUXI V20 fatbike eruit als een stevige mountainbike. Het ontwerp ziet er stoer uit en ook de banden zijn een stuk breder dan van een mountainbike of een stadsfiets. Door het langere zadel zit je stevig en comfortabel, wat natuurlijk een groot pluspunt is voor een fiets die je dagelijks gebruikt. 

De OUXI V20 fatbike kun je in het zwart kopen en dit geeft de fiets ook een stoere uitstraling. Zo fiets je dus niet op de standaard stadsfiets. Op het stuur vind je een kleine display en deze geeft aan hoe hard je fietst. Ook kun je meer informatie vinden over de accu. Dat is handig, want op deze manier weet je precies wanneer het tijd is om op te laden.

Welke kleur heeft de OUXI V20 fatbike?

Fatbikes kun je kopen in alle kleuren van de regenboog. Dus jij kiest gewoon je favoriete kleur. Maar de OUXI V20 fatbike komt in het algemeen in de kleur zwart. Daarmee valt de fiets niet heel erg op, maar het past wel bij het stoere frame. In overleg met de verkoper of aanbieder kun je misschien wel een andere kleur kiezen; een kleur die jij mooi vindt of opvalt in het verkeer. Vaak is dit op bestelling wel mogelijk. 

Mag je met de OUXI V20 fatbike wel de weg op?

Je bent niet de eerste die twijfelt aan de legaliteit van een fatbike. De fietsen zien er tenslotte anders uit. Fatbikes zijn in Nederland legaal, zo ook de OUXI V20 fatbike. De fatbike kan dus een mooie oplossing zijn als je een unieke of stoerdere fiets zoekt dan je gewend bent. 

Een fatbike is illegaal als deze is opgevoerd of een gashendel heeft die harder dan 5 kilometer per uur gaat. Zorg er altijd voor dat je de fatbike bij een betrouwbare aanbieder koopt. En koop je de fatbike tweedehands? Controleer dan de onderdelen. Het zou jammer zijn als je een boete krijgt of de fatbike wordt in beslag genomen. 

Wat zijn de pluspunten van een OUXI V20 fatbike?

Het kiezen van een goede fatbike kan een lastige keuze zijn. Wat is nu de beste fatbike voor jou persoonlijk? Het zou de OUXI V20 fatbike kunnen zijn, maar dan is het wel slim om alle voordelen op een rij te zetten. Spreken deze pluspunten je niet aan, dan kun je beter op zoek gaan naar een ander model. We zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij. 

  • Voor veel doelen geschikt: Je kunt de OUXI V20 fatbike op verschillende manieren gebruiken. Dit kan als stadsfiets voor je werk of studie, maar ook als off-road fiets op hobbelige terreinen 
  • Je kunt voor accessoires kiezen: Mis jij een telefoonhouder of wil je fietstassen voor je boodschappen? Dat is allemaal mogelijk. Net zoals een ‘normale fiets’, kun je de fatbike helemaal naar eigen wens updaten
  • Je hebt geen verzekering nodig: De koop van een fatbike is al prijzig zat, laat staan als hier nog verzekeringskosten bij komen. Nu is een WA-verzekering voor jouw fatbike niet verplicht, ook niet voor de OUXI V20. Maar dit is wel optioneel, bijvoorbeeld als je je voertuig wil verzekeren tegen schade of diefstal

Conclusie

Een fatbike kan een leuke investering zijn. Want je kunt de fatbike als elektrische fiets gebruiken. Maar ben jij een echte waaghals en verken jij in je vrije tijd graag verschillende terreinen? Ook daar kun je een fatbike voor gebruiken. De OUXI V20 fatbike kan aan jouw wensen voldoen. Door deze fatbike met andere varianten te vergelijken, kom je erachter welke de beste is voor jou. Heel veel succes met je zoektocht!

Waarom kiezen voor Fatbikes.nl