Fatbike accessoires

Fatbike accessoires

Ben je het zat om hard te moeten trappen op je fiets? Het is knap vervelend als je bezweet aankomt op je werk of op een andere locatie. Daar kun je je misschien wel in vinden. Maar wat zijn dan de alternatieven? Iets duurs, zoals een auto of een scooter kopen? Dat kan, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fatbike? Er zijn daarnaast ook verschillende fatbike accessoires beschikbaar waardoor je je fatbike helemaal naar wens kunt maken. Laten we daarnaar kijken!

Maar wat is een fatbike eigenlijk?

Fatbikes kom je steeds vaker tegen op straat. Het zijn elektrische fietsen die meestal een sportieve uitstraling hebben. De fietsen kunnen je ook aan brommers of scooters doen denken, maar dat zijn het niet. De banden van deze fietsen zijn wat dikker en robuuster. Het is dus niet gek dat fatbikes ook wel ‘off-road fietsen’ worden genoemd, omdat ze prima fietsen op hobbelige of moeilijke wegen. 

Daarnaast hebben fatbikes ook een wat langer zadel en daardoor kun je comfortabel fietsen. Dit betekent ook dat je er met twee personen tegelijk op kunt zitten. Maar de belangrijkste eigenschap blijft dat je ondersteuning krijgt bij het trappen, waardoor je ook wat makkelijker lange afstanden kunt fietsen. En dat zonder het gebruik van een auto. 

Wat zijn fatbike accessoires? 

Met accessoires kun je je fatbike personaliseren en ook gebruiksvriendelijker maken. Je kunt dan denken aan accessoires die je ook op een fiets tegenkomt. Het kan iets simpels zoals een fietsbel of snelbinders zijn, maar andere dingen. Bijvoorbeeld een telefoonhouder of een kinderzitje. Het is jouw fatbike, dus jij bepaalt wat je handig vindt om te gebruiken. 

Waar kun je fatbike accessoires kopen?

Dat is een terechte vraag. Het laatste wat je wil, is stad en land afzoeken op zoek naar de beste fatbike accessoires voor jou. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken. In de eerste plaats kun je fatbike accessoires online kopen, bij verschillende webshops en aanbieders. Dit is handig, want je hoeft de deur niet uit en je krijgt een snel overzicht van alles dat beschikbaar is. 

Maar het kan ook handig zijn om de fatbike accessoires fysiek te kopen, bijvoorbeeld bij een fietsenmaker. Het fijne hieraan is, dat je advies kunt vragen aan de verkoper. Is het product niet op voorraad? Vaak kunnen ze het voor je bestellen. Daarnaast kunnen de accessoires ook op je fatbike gemonteerd worden. Dit is vooral fijn als je hier zelf niet zo handig mee bent. Jij beslist waar het accessoire moet komen en de rest wordt voor je geregeld. 

Wat zijn de beste fatbike accessoires?

Dat ligt helemaal aan jouw voorkeuren. Het is jouw fatbike en het is vooral belangrijk dat jij de accessoires fijn vindt in gebruik. Maar hoe vind je de beste fatbike accessoires voor jou persoonlijk? Misschien heb je wel iets aan deze tips.

Wie zitten er op de fiets?

Natuurlijk ben jij degene die fietst op de fatbike. Maar misschien breng je ook iedere dag je kinderen naar school. In dat geval is het fijn als dit op een veilige manier kan. Je kunt als accessoire kijken naar een kinderzitje, zodat jullie allemaal op de fatbike plaats kunnen nemen. Maar er zijn ook speciale mandjes voor je hond. Ook dit is een passagier die je veilig wil vervoeren.

Wat doe je met de fatbike?

Een fatbike gebruik je vooral om van a naar b te fietsen. Maar misschien gebruik je de fatbike ook wel om naar de supermarkt te gaan voor boodschappen. Waar moet je je boodschappen mee vervoeren? In dat geval kun je nadenken over accessoires, zoals fietstassen of een fietsmand. Zo hoef je de tas niet aan je stuur te hangen en dat is een stuk veiliger. 

Wat vind je zelf handig?

Jij bent degene die de fatbike accessoires gaat gebruiken. Dus kijk ook naar wat jij zelf handig vindt of wat je graag wil hebben. Wil je je telefoon in het zicht houden of wil je ervoor zorgen dat je fiets veilig op het station kan staan? Kijk niet alleen wat mooi zou staan op een fatbike, maar ook naar de gebruiksvriendelijkheid. 

Hoe fiets je veilig op een fatbike?

Fatbikes zijn niet illegaal in Nederland, maar het gaat wel om veiligheid. Net zoals bij iedere fiets wil je zonder kleerscheuren van a naar b fietsen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit zo veilig mogelijk te doen:

 

  • Een helm is niet verplicht op een fatbike. Maar door de snelheid kan dit wel een veiligheidsmaatregel zijn waar jij je fijn bij voelt. Draag dus een helm als jij dit wil
  • Het is niet toegestaan om een fatbike op te voeren. Naast dat het een boete oplevert, kan het ook gevaarlijk zijn
  • Fiets alleen met twee personen als het zadel voldoende ruimte heeft daarvoor
  • Geef altijd aan waar je naartoe gaat. Zo voorkom je dat automobilisten of andere fietsers schrikken van jou of van je snelheid

Conclusie

Een fatbike kun je op verschillende manieren gebruiken. Maar met fatbike accessoires kun je de ervaring beter maken en je fatbike personaliseren. Hoe leuk is dat? 

Waarom kiezen voor Fatbikes.nl