Fatbike 2 personen

Fatbike 2 personen

Wist je dat je met een fatbike langere afstanden makkelijker kunt overbruggen? Misschien woon je wat verder bij je werk of studie vandaan, waardoor je toch al snel voor de auto of het openbaar vervoer kiest. Nu hebben fatbikes elektrische motoren. Dit zorgt ervoor dat je sneller en minder vermoeid aankomt op je locatie. Hoe goed klinkt dat?

Maar zeg nu zelf: met z’n tweeën is het veel leuker om zo’n fietstocht te maken, toch? Daarom lees je in dit blogbericht meer over de fatbike voor 2 personen. Lees verder en ontdek meer hierover!

Wat is een fatbike voor 2 personen?

Als we kijken naar ‘normale’ fietsen, dan is het niet bepaald comfortabel om hier met 2 personen op te zitten of te fietsen. Het zadel is nooit groot genoeg en ook de bagagedrager is geen fijn alternatief. Daarnaast fietst het ook nog eens zwaarder.

In dat geval kan een fatbike voor 2 personen oplossingen bieden. Deze fatbikes hebben een langer en breder zadel, waar je hier gemakkelijker met z’n tweeën op kunt zitten en fietsen. De één fietst en zit voorop, terwijl de achter achterop zit en niets hoeft te doen.

Fatbikes hebben een stevig frame en brede banden. Dit zorgt ervoor dat de fatbike goed tegen een stootje kan. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan en niet al te gek te doen, zodat de fatbike nog heel wat jaren mee kan.

Mag je met 2 personen op een fatbike rijden?

Het is je vast niet ontgaan dat fatbikes vaak in het nieuws komen. Deze nieuwtjes zijn ook weleens negatief, want fatbikes worden regelmatig opgevoerd en dat is illegaal. Logischerwijs ben je extra voorzichtig. Is het wel toegestaan om met 2 personen op een fatbike te rijden, of zitten hier consequenties aan?

Het is inderdaad toegestaan om met 2 personen op fatbike te rijden. Toch zit hier een kleine ‘maar’ aan. Want het is wel belangrijk om te letten op de lengte van het zadel. Deze moet lang genoeg zijn, zodat allebei de personen comfortabel en veilig op de fatbike kunnen zitten. Lukt dit niet? Dan kun je hier beter niet met 2 personen op rijden. 

Nu is het zo, dat de meeste fatbikes een wat langer zadel hebben. Langer dan je bij fietsen ziet. Ga je een fatbike kopen en wil je hier met 2 personen op kunnen rijden? Houd hier voor de koop al rekening mee en bespreek dit ook met de verkoper. 

Met 2 personen op een fatbike: Wat is belangrijk?

Je moet niet alleen comfortabel op een fatbike kunnen rijden, maar ook veilig. Ook al rijden jullie op het fietspad en niet over de autowegen, er kunnen nog steeds vervelende ongelukken gebeuren. Waar moet je precies rekening mee houden?

Veiligheid van de fatbike 2 personen 

Zeker als je met 2 personen op een fatbike rijdt, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Dus voordat je een fatbike koopt moet je zeker weten dat deze veilig is. Dit doe je door te onderzoeken of de fatbike niet harder gaat dan 25 kilometer en de motor niet meer dan 250 watt vermogen heeft. 

Is dit wel zo, dan voldoet de fatbike niet aan de Europese regel- en wetgeving. Dat betekent ook dat de fatbike als illegaal wordt gezien, wat een boete kan opleveren. Zo kun je dat dus voorkomen!

Helm is niet verplicht, maar het kan wel veilig zijn

Schrik niet: een helm is niet verplicht om te dragen op een fatbike. Maar wat doe je als je je niet helemaal veilig of zeker voelt op de fatbike voor 2 personen? Dan kun je alsnog beslissen om wél een helm te dragen, voor extra veiligheid. 

Test de fatbike voor 2 personen

Op het eerste gezicht kan een fatbike er goed en comfortabel uitzien. Het langere zadel is aanwezig en de fatbike heeft de stijl die je mooi vindt. Maar zit de fatbike ook écht comfortabel als je hier met 2 personen op zit? Hier kom je achter door de fatbike eerst te testen. Zo ervaar je of alles voldoet aan jouw of jullie wensen.

Hoe ziet een fatbike voor 2 personen eruit?

Dat ligt helemaal aan jouw wensen en smaak. Over het algemeen zien fatbikes er wat sportiever en robuuster uit. Je kunt ze vergelijken met mountainbikes. Ze hebben bredere banden en grotere zadels. Ben je niet van die sportieve look? Ook dan zijn er nog genoeg opties. Zo kun je een fatbike voor 2 personen uitzoeken die er meer uitziet als een stadsfiets of als een brommer. Kijk dus vooral naar wat je mooi vindt.

Conclusie

Je mag gerust met 2 personen fietsen op een fatbike. Dat is fijn, want zo hoef je niet alleen te fietsen en kun je samen met je partner, vriend of goede collega op stap. En dat zonder een auto. Maar let er wel op dat de fatbike die je uitkiest geschikt is voor 2 personen. Kun je hier comfortabel en veilig samen op zitten? En is de fatbike veilig genoeg? Als je hierop let, dan kun je als het goed is zonder zorgen de weg op!

Waarom kiezen voor Fatbikes.nl