Alles wat je wil weten over een fatbike vouwfiets

Fatbike vouwfiets

Wist je dat fatbikes verschillende voordelen hebben? De fietsen zien er misschien erg sportief en groot uit, maar ook als normale fietser kun je hier veel baat bij hebben. Vooral omdat er verschillende soorten fatbikes te koop zijn. Zo kun je een fiets kopen die past bij je wensen en bij je dagelijkse bezigheden. Mogelijk is een fatbike vouwfiets wel iets voor jou. Ben je hier nog niet zo bekend mee? Lees dit artikel vooral mee, want hier vind je de informatie waar je naar zoekt.

Hoe ziet een fatbike vouwfiets eruit?

Een fiets gebruiken hoeft niet lastig te zijn. Je stapt op en je kunt verder fietsen. Zeker als je kiest voor een elektrisch model, is dit nog makkelijker. Want door de trapondersteuning kom je toch wat makkelijker vooruit. Het is wel goed om te weten dat een fatbike vouwfiets er weer anders uitziet en ook anders werkt. 

Deze fiets kun je namelijk, zoals de naam het al zegt, opvouwen. Dit betekent dat je de fiets kunt inklappen tot een compact pakketje, waardoor je dit vervoermiddel kunt verplaatsen of meenemen. Want laten we wel eerlijk zijn, een fatbike meenemen in de trein of het openbaar vervoer is niet altijd handig. 

Zeker als het gaat om een fatbike, want deze banden en frames zijn toch een stuk groter en breder, waardoor je al snel veel plek inneemt. Een opvouwbare fatbike werkt overigens ook met een elektrische aandrijving, dus je kunt alsnog gebruikmaken van trapondersteuning. Dat kan handig zijn voor langere afstanden of tegenwind. 

Waarom zou je kiezen voor een fatbike die opvouwbaar is?

Je kunt dus kiezen voor verschillende fatbikes. Maar waarom zou je voor een fatbike kiezen die opvouwbaar is? Zijn er wel pluspunten om op te noemen? Dit is voor iedereen persoonlijk, maar dit zijn een aantal voorbeelden:

Je kunt nog grotere afstanden afleggen

Door een opvouwbare fatbike kun je ook de auto of het openbaar vervoer gebruiken. Je kunt de fiets namelijk opvouwen en op deze manier makkelijk meenemen. Moet je een stuk met een pond of veerboot, of wil je het laatste stuk met de tram afleggen? Je vouwt de fatbike gewoon op en stapt in. 

Je hebt nog steeds trapondersteuning

Je denkt misschien dat een opvouwbare fatbike geen accu of elektrische trapondersteuning heeft. Die zorgen zijn niet altijd terecht. Want er zijn varianten waarbij je gewoon van deze aspecten gebruik kunt maken. 

Stevigheid op de fiets

De frames van een fatbike zijn wat robuuster en daardoor is de fiets wat sterker. Deze kan prima tegen een stootje. En door de brede banden heb je meer grip op het wegdek. Dit kan ervoor zorgen dat je wat zekerder op je fiets zit. 

Maar wanneer kies je voor een opvouwbare fatbike?

Dat ligt helemaal aan jou zelf en aan de wensen die je hebt. Een opvouwbare fatbike kan in veel gevallen een handig vervoermiddel zijn. Je kunt de fatbike inzetten voor dagelijks gebruik, maar ook als je graag reist, op fietsvakanties gaat of sportief bezig bent. Je kunt een opvouwbare fatbike makkelijker in de achterbak van je auto meenemen dan een ‘normale’ fatbike of mountainbike. Je maakt de fiets tenslotte klein. Een grote auto is dus ook niet direct noodzakelijk. 

Hoe kies je de beste opvouwbare fatbike?

Een fatbike kiezen die opvouwbaar is, hoeft niet moeilijk te zijn. Maar je wil wel een miskoop kunnen voorkomen. Daarom kun je met wat punten rekening houden als je de beste opvouwbare fatbike gaat uitzoeken. Zoals:

  • De prijs: Je betaalt niet voor alle fatbikes precies dezelfde prijs. Daardoor kun je een fatbike kiezen die bij jouw budget past. Zo weet je zeker dat je geen fiets koopt die je eigenlijk te duur vindt 
  • De actieradius: Wil je langere afstanden fietsen met de fatbike of wordt het toch kortere? Je moet in dit geval wel rekening houden met de actieradius. Het zou jammer zijn als je onderweg met een lege accu langs de weg staat 
  • De stijl van de fiets: Wil je voor een sportieve fatbike kiezen of ga je toch liever voor een stadsfiets? In dit geval houd je rekening met de stijl van de fiets. Je moet ook kijken in welke houding je graag fietst. Zit je graag rechtop of liever in een sportieve houding?

De meeste opvouwbare fatbikes kun je bij een fietsenzaak of online kopen. Zorg er wel voor dat je de fatbike eerst test voordat je gaat betalen. En vraag advies als je er écht niet uitkomt. 

Waarom kiezen voor Fatbikes.nl