Een fatbike winkel vinden doe je zo!

Het kan jou bijna niet ontgaan zijn dat fatbikes razend populair zijn. Nu lijken de fietsen in eerste instantie op sportieve mountainbikes, maar in de praktijk kun je een fatbike ook prima dagelijks gebruiken. Ja, zelfs als je niet sportief bent of je durft niet over hobbelige wegen te fietsen. 

Door de dikkere banden van een fatbike heb je meer grip, ook als het wegdek nat is door bijvoorbeeld regen. Maar als je een fatbike wil kopen, waar kun je dan terecht? Laten we kijken naar hoe je een fatbike winkel kunt vinden. 

Hoe vind je een fatbike winkel?

Zijn fatbikes speciale fietsen? Ja, wat betreft de mogelijkheden en de specificaties wel. Je hebt misschien al gezien dat de banden dikker zijn en de frames er robuuster uit zien. Maar dit betekent niet dat een fatbike moeilijk of niet te vinden is. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan een fatbike te komen. Een fatbike winkel is zeker te vinden. En er zijn ook andere mogelijkheden, zoals:

Fietsspeciaalzaak

Deze zaken zijn vast te vinden in de stad of het dorp waar je woont. In de speciaalzaken kun je vaak terecht voor fietsreparaties en voor het kopen van fietsen, ook tweedehands. Denk aan bakfietsen, stadsfietsen en tegenwoordig ook aan fatbikes. De verkoper kan jou adviseren en verder helpen. Mocht de fatbike niet op voorraad zijn, dan is de kans groot dat deze besteld kan worden. 

Via het internet

Je kunt ook via het internet een fatbike kopen. Ook dit zijn speciaalzaken of speciale webshops die een ruim aanbod hebben. Vaak is het aanbod nog ruimer dan je in de speciaalzaken vindt. Veel webshops hebben ook een fysiek afhaalpunt, zodat je de fatbike kunt bekijken of uitproberen. En ook bij deze fatbike winkel kun je advies inwinnen, bijvoorbeeld bij twijfels. Dit kan via de klantenservice. 

Tweedehands kopen

Wil je de prijs laag houden of een duurzame keuze maken? Dan is het ook mogelijk om een fatbike winkel te vinden die tweedehands fatbikes verkoopt. Want er zijn genoeg mensen bij wie een fatbike bevalt of nauwelijks gebruikt. Je moet echter wel goed opletten als je een product tweedehands koopt. Want het is belangrijk dat de fiets nog naar behoren werkt en niet al te veel schade heeft. Dit is ook belangrijk voor je eigen veiligheid. 

Wat is belangrijk bij een fatbike winkel?

Een fatbike winkel vinden is niet moeilijk. Door de populariteit van de fatbike worden de fietsen op steeds meer plaatsen verkocht. Bij het zoeken van een fatbike winkel is het wel belangrijk om met wat punten rekening te houden:

 • Reviews van andere kopers: Zeker wanneer je een product online koopt, is het niet makkelijk om de betrouwbaarheid te controleren. Dit kan al wat makkelijker worden door reviews van andere kopers te zoeken of te lezen
 • Vraag of je het product eerst mag bekijken: Je wilt als klant graag weten wat je koopt en daarom is het verstandig om te vragen of je de fatbike eerst mag bekijken of uitproberen. Zo kun je namelijk zelf ervaren hoe de fatbike eruit ziet en of alles naar behoren werkt. Dit is bij iedere fatbike winkel slim om te doen
 • Kijk goed naar de prijs: Je kunt fatbikes in verschillende prijsklassen kopen. Dat is fijn, want zo kies je zelf de prijs die het beste past bij jouw budget. Maar merk je dat de prijs van de fatbike erg laag ligt? Dan kan dit betekenen dat het niet om een betrouwbaar product gaat. Laat je daardoor niet in de verleiding brengen

Wat zijn de voor- en nadelen van een fatbike?

Voordat je een fatbike winkel bezoekt moet je eerst beslissen of een fatbike wel iets voor jou is. Het is tenslotte een grote uitgave. Je kunt de voor- en nadelen eens bekijken om daarachter te komen.

Voordelen

 • Je kunt een fatbike sportief en in het dagelijks leven gebruiken
 • Een fatbike heeft meer grip, waardoor je veilig en met meer zelfvertrouwen kun fietsen
 • Een fatbike heeft trapondersteuning, waardoor jij minder moeite hoeft te doen om te fietsen
 • Je kunt fatbikes verder uitbreiden met accessoires, waardoor het écht jouw fiets wordt
 • Fatbikes zijn in Nederland volledig legaal en er geldt ook geen helmplicht om op deze fiets te mogen fietsen. Bovendien mag je ook op een fatbike fietsen als je jonger dan 16 jaar bent

Nadelen

 • Zonder accu kun je niet op de fiets fietsen. Want door het zware frame is het niet makkelijk om vooruit te komen
 • Een fatbike is door de grootte wat lastiger om te parkeren
 • Elektrische fietsen kunnen gevaarlijk zijn door de snelheid en het valgevaar

Waarom kiezen voor Fatbikes.nl